codeine

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/09/2010 | 00:49 | מאת: שירן

שלום, אני סובלת כבר כמה ימים משיעול נוראי, לא מלווה בחום , רק שיעול, אני בהריון שבוע 22.4 , הרופא היום בדק אותי ולא גילה דלקת בגרון או שמע משהו חריג בריאות, נתן לי מרשם של codeine וכששאלתי אם היא מותרת בהריון אמר לי שהוא זוכר שכן, התקשר לברר למרכז ליעוץ תרופתי אבל היה כבר סגור. האם התרופה מותרת בהריון ? קראתי שהיא עושה עציריויות, זה נכון ? אילו תופעות לוואי יש לה ? תודה רבה ?

אכן התרופה גורמת לעצירות. מתן קודאין אינו מומלץ בהריון מאחר ומהווה סיכון לעובר (לפי מיקרומדקס מעודכן לרבעון זה). במקרה כזה יש לשקול את התועלת מול הסיכון. הרופא צריך להחליט האם במקרה שלך יש הצדקה לקחת את הסיכון. כמו כן ניתן ליצור קשר עם המרכז לטרטוגניות אף הרופא. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי