שימוש נכון בפרוגרדומט

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/08/2010 | 10:44 | מאת: ענת

שלום, יש לי חוסר בברזל, קניתי כדורים בשם: פרוגרדומט, שאמורים לעזור לחולשה הרבה ולחוסר הברזל שיש לי. שאלה: האם ניתן לשלבו עם כדור בשם: טרבינאפין? מתי משתמשים בפרוגרדומט? לפני האוכל? אחרי האוכל? האם יש קשר לחלב? אודה על שאלותיי. בברכת שבת שלום

ענת שלום, לפי MICROMEDEX מעודכן אין אינטראקציה בין הטירבינאפין לבין הפרוגרדומאט. לגבי הנטילה של הברזל, יש לחכות פרק זמן של שעתיים בין נטילת הברזל לבין נטילת סותרי חומצה (כגון סידן), מוצרי חלב, ביצים, קפה ותה. ניתן ליטול כשעה לפני האוכל או כשעתיים אחרי. אם הכדור גורם לכאבי בטן ניתן ליטול את הברזל עם האוכל. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי