שילוב תרופות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/08/2010 | 11:07 | מאת: חיה

אני מקבלת: ליפטור, אלטרוקצין, ויטה קל+מינרלים ו-4 טיפות ויטמין די (שווה ערך ל-20 טיפות שמקבלים תינוקות). אלותי: א. האם אפשר לקחת את התרופות הנ"ל בבת אחת בבוקר ואם לא מתי? ב. האם מותר לקחת 2 ויטה-קל בבת אחת?? (למניעת אוסטיאופורוזיס הרופא אמר שאקח 2 כדורים). ג. איך אני לוקחת את הטיפות ויטמין ד? מטפטפת על כפית?? תודה וסליחה על האריכות.

26/08/2010 | 13:17 | מאת: כמאל עמארנה

חיה שלום, לפי MICROMEDEX מעודכן אין אינטראקציות בין התרופות שאת נוטלת. ניתן לקחת את כל התרופות יחד בבוקר- ליפיטור- ניתן לקחת בכל שעות היום, ברגע שאת מתחילה ליטול אותו בבוקר, יש להקפיד לקחת אותו באותה שעה כל יום וללא קשר לאוכל. אלטרוקסין- יש לקחת בבוקר, עדיף על קיבה ריקה. ויטה קל+ מינירלים- אין בעיה ליטול את הויטה קל עם התרופות שציינת. ניתן לקחת שתי טבליות יחד. טיפות ויטמין D- ניתן לטפטף בכפית ולבלוע. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי