משכך כאבים וזריקת קלקסן בעת שבר

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/08/2010 | 17:00 | מאת: שבור רגל

שלום, עברתי שבר בכף הרגל, זה קרה שלשום. שחררו אותי מהבית חולים ונתנו לי משכך כאיבם בשם פרוקסול, ואמרו לי להזריק לעצמי בנוסף למשך 21 יום קלקסן למניעת קרישת דם. הבעיה היא שהמשכך כאבים בכלל לא משפיע עליי ואני בלילה ממש מתהפך מכאבים. ושאלתי- האם זה משכך כאבים רציני? הוא נחשב ליותר חזק מאופטלגין? או שמא זאבים כמו אקמול? איזה משככי כאבים מומלצים לאחרי שבר? ובקשר לזריקות - איזה סיכון יש בלקיחה שלהם? זו זריקה סטנדרטית, או שיש איתה סיבוכים? תודה!

24/08/2010 | 09:34 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, פרוקסול הנו תכשיר שמכיל שני חומרים פעילים- אקמול ופרופוקסיפן. הפרופוקסיפן שייך למשפחת האופואידים, הוא נועד לשיכוך כאבים קלים עד בינוניים. זריקות הקלקסן ניתנות למניעת סיבוכים לאחר ניתוחים גדולים. תופעות הלוואי העיקריות כוללות כאב במקום ההזרקה, נפיחות מקומית, בחילה, שלשול וסיכון מוגבר לדמם. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי