תרופות להורדת כולסטרול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/11/2007 | 19:54 | מאת: מיכל

שלום רב אימי מקבלת תרופות להורדת כולסטרול. לאחרונה חשה בעייפות שרירים,קשה אך נסבלת. ידוע לי כי כאבי שרירים זוהי אחת התופעות של התרופות הנ"ל. האם, לאור תחושותיה עליה לפנות לרופא ולהחליף התרופות? האם זהו מצב לא בריא שחייב להיות מטופל?האם זה גורר נזק לתווך רחוק? או שאפשר "לחיות" על זה במידה וזה לא מפריע לאימי כמובן... בתודה

23/11/2007 | 09:38 | מאת: כמאל עמארנה

מיכל שלום, אכן חולשה בשרירים היא אחת מתופעות הלוואי של חלק מתרופות לטיפול בכולסטרול(משפח' הסטטינים), את לא הזכרת שם התרופה שאמך מקבלת. במקרים כאלה המלצת היצרן לפי העלון לצרכן יש להפסיק את הטיפול ולפנות לרופא המטפל להמשך בירור ולהחלפת הטיפול.(יש לעיין בעלון המצורף לתרופה בסעיף תופעות הלוואי). תופעת לוואי זו יכולה להחמיר במקרה וממשיכים את הטיפול ויכולה לגרום לסיבוכים נוספים. בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי