שילוב בין טמבוקור וארקוקסיה/אטופן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/07/2010 | 11:06 | מאת: איתן

אני לוקח באופן קבוע טמבוקור ואספרין האם ניתן לקחת במקביל גם ארקוקסיה או אטופן?

28/07/2010 | 15:52 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום איתן, לפי מקורות המידע בידינו micromedex יש אינטראקציה בין התרופות הנ"ל. שימוש באספירין ותרופות ממשפחת התרופות האנטי-דלקתיות הלא סטירואידיות עלול להגביר את הסיכון לתופעות לואי במערכת העיכול (כיבים, אי נוחות ודימומים). אם השילוב הזה בלתי נמנע יש לעכוב אחר סימנים של תופעות לואי כמו בחילות, ירידה בתיאבון ודם בצואה. ניתן ליטול את האטופן או ארקוקסיה עם אוכל כדי לצמצם תופעות לוואי במערכת עיכול. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי