נטילת לורטדין על בסיס יומי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/07/2010 | 20:31 | מאת: ברק

חברי הפורום שלום רב! אני סובל במשך שנים מתגובה אלרגית לחתולים, כלבים, ואבק, המתבטאת בנזלת אלרגית המביאה אותי למצב של חוסר תפקוד יומי. במשך השנים האחרונות בכל פעם שאני חש תגובה אלרגית אני נוטל כדור אחד של לורטדין, ומרגיש הרבה יותר טוב. לא מזמן עברתי לגור עם חברתי אשר ברשותה כלב. כעת אני חווה כל יום מחדש את אותו הסיוט המתמשך הזה. רציתי לדעת האם זה אפשרי ליטול לורטדין על בסיס יומי ללא המתנה להתקף, על מנת למנוע התקפים? הבנתי כי לתרופה יש תופעות לוואי שאולי לא הייתי ער אליהם בשנים האחרונות.

01/08/2010 | 15:51 | מאת: כמאל עמארנה

לפי מקורות המידע שבידינו, micromedex ו- lexi התרופה לורטידין לא תוכננה במקור להוות תרופה הניטלת באופן כרוני אלא שיפור סימפטומטי בלבד, לכן, בנטילת לורטידין באופן קבוע הנך מגביר את הסיכון לתופעות לוואי כגון: עייפות, כאבי ראש, והפרעות במערכת העיכול יתר על כן, בשימוש ממושך עלולה להיווצר סבילות לתרופה (התרופה תאבד מיעילותה) כך שנטילת התרופה באופן קבוע לאורך זמן עלולה להיות לא יעילה. כאלטרנטיבה –ניתן לקבל חיסון כנגד האלרגיה - החיסון כנגד אלרגיה מבוצע על ידי הזרקות חוזרות של האלרגן במינונים הולכים ועולים עד שהגוף מפתח חיסון. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי