משחות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/07/2007 | 13:10 | מאת: לימור

שלום יש לי שאלה בקשר לשני משחות. אני מאז ומתמיד לא לוקחת תרופות רק אם חייב באמת ואני מאוד נלחצת לגבי תרופות. לפני כמה ימים עשיתי איפור קבוע בגבה. היא מרחה לי בגבות משחת אמלה. עשתה לי את האיפור ירד קצת דם. ואחר כך היא מרחה לי סינטומצין 5% ואני מורחת כבר כמה ימים פעמיים ביום את המשחה. רציתי לקבל מידע לגבי שני המשחות. והאים הם מותרות. תודה וסליחה על הבורות או פחדהות לימור

22/07/2007 | 17:50 | מאת: ד"ר איל שורצברג

לימור שלום, בשביל זה אנחנו כאן לענות על שאלות בנושא תרופות, אז בוא נתחיל..... התרופות ניתנו לך, אני מניח, על ידי המאפרת/קוסמטיקאית, תרופות אלו הן תרופות מרשם. אמלה מכילה שני חומרים מאלחשים שמטרתם להרדים בצורה מקומית אזורים שעלולים לכאוב מסיבות שונות. סינטומיצין אף היא הינה תרופת מרשם, אשר מכילה CHLORAMPHENICOL סוג של אנטיביוטיקה. התרופות גם אם מותרות למכירה הרי שיש צורך בפיקוח רפואי עליהם ובמרשם רופא (לכל תרופה יכולה להיות תופעות לוואי) ולא כפי שניתנו לך. לגבי המשך המריחה של סינטומיצין, הרי שלא מקובל למרוח משחה אנטיביוטית שאין זיהום, במידה והמאפרת הקפידה על תנאי עבודה אספטים (כלים חד פעמים וחיטוי המקום הרי שלא היה צורך במריחת שום משחה). בשלב זה הייתי מפסיק את המריחה שלא לצורך ובמידה וקיים חשש לזיהום לפנות לרופא המטפל או לחילופין בהנחה שהנ"ל לא יהרוס את האיפור הקבוע למרוח משחת ויטה מרפן שניתנת לרכישה ללא מרשם שאמורה לטפל בפצעים וגירויי עור קלים. סביר להניח בשל העובדה שעברו מספר ימים אין צורך כרגע לשים כלום אך אם יש סימני אודם, חום, כאב מקומי או הפרשה יש לפנות לרופא להמשך טיפול. בברכה, איל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי