תרופות ליתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/07/2010 | 23:49 | מאת: איילה

שלום רב ! שמי איילה וברצוני לשאול מספר שאלות. בעלי שוחרר מבי"ח לאחר בירור עקב לחץ דם גבוה וכאבי ראש. לאחר הבירור נאמר לו שהוא צריך ליטול באופן קבוע את התרופות : ווזודיפ-10 מ"ג וvascace חמישה מ"ג. בשתי התרופות כדור אחד ליום . לא נאמר ע"י הרופאים/הרוקחת האם לקחת אותן יחד או בנפרד ומתי מומלץ. אני זקוקה לייעוץ, לא מכירה את התרופות ומפחדת לגרום לנזק. תודה-איילה

13/07/2010 | 15:18 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום איילה, התרופה Vascace (חומר פעיל cilazapril) ניתנת פעם ביום, אפשר לקחת אותה עם או בלי אוכל , מומלץ לקחת אותה באותו זמן כל יום. התרופה Vasodip (חומר פעיל lercandipine), המנה המומלצת היא 10 מ"ג פעם ביום , ויש לקחת אותה כ-15 דקות לפני ארוחה. בבדיקה במאגרי מידע לא נמצאה שום אינטראקציה בין שתי התרופות. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי