רספרידל 1 מ"ג פרוטיאזין25M"G*2

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/06/2010 | 09:24 | מאת: אילנה

שאלה האם מותר לקחת 2 תרופות אלה ביחד רספרידל 1 מ"ג פרוטיאזין25M"G*2 בחורה בת 19 לא פסיכוטית לא סכיזופרנית רק בעיות התנהגות. סובלת מאלרגיה בחילופי עונות וסינוסיטיס בשנה האחרונה .האם לא מסוכן לה. תודה בברכה וכל טוב לצוות

29/06/2010 | 09:59 | מאת: מוחמד אבו פול

אילנה שלום, האם התרופה פרוטיאזין נרשמה ע"י הרופא ומה המינון שהמליץ לך הרופא של אותה תרופה? בהסתכל על תופעות הלוואי של רספירדל באתר MICROMEDEX קיימת תופעת לוואי של סינוסיטיס אבל באחוזים ממש בודדים. מצד שני לפרוטיאזין יש תופעות לוואי שקשורות למערכת הנשימה אבל לא מוזכר משהו שקשור לאלרגיה עונתית או סינוסיטיס . ובבדיקת אינטראקציה בין שתי התרופות, מוצאים שלא קיימת אינטראקציה ביניהם. בברכה,

01/07/2010 | 08:50 | מאת: אילנה

שלום דוקטור מוחמד.תודה על התשובה.התרופות ניתנו על ידי פסיכיאטר.האבחנה בהתחלה היתה סכיזופרניה בפרנית בטעות.כל הפסיכיאטרים שללו את האבחנה זאת והתחילו להוריד לה ריספרידל בהדרגה.האבחנה המדויקת הנוכחית בעיות התקשרות מוטיזם אלקטיבי הפררעות התנהגות מרדנית ואיטליגנציה גבולית.הריספרידל גורם לה לעצבנות אלימות ותוקפנות.האם ניתן לבטל ריספרידל להשאיר רק פרוטיאזין 25 מג פעמיים ביום.תודה דוקטור.יום טוב

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי