סרוקסט בשילוב אלכוהול וריטלין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/06/2010 | 08:38 | מאת: אלה

קרובה שלי בת 55 מטופלת בסרוקסט שנים רבות. עברה ניתוח להסרת התירואיד כשהיתה בית 25, ולוקחת את התרופה שצריך למי שעבר ניתוח כזה (שכחתי את שמה). מטופלת מספר שנים בסרוקסט. לאחרונה צורכת ריטלין (ללא מרשם) ומדי פעם גם אלכוהול. מה יכולות להיות ההשפעות של שילוב תרופתי זה עם אלכוהול? עד כמה זה מסוכן?

29/06/2010 | 09:39 | מאת: מוחמד אבו פול

אלה שלום, איזו תרופה היא נוטלת לבלוטת התרואיד? לפי מאגר המידע MICROMEDEX (מעודכן), אין אינטראקציה משמעותית בין התרופות שהיא נוטלת לבין אלכוהול. עדיף שלא לצרוך אלכוהול בכמויות גדולות, ואם כבר צורכים אלכוהול יש לשתות בצורה מתונה. השילוב עם אלכוהול עלול לגרום, לחוסר שיווי משקל וחוסר קאורדינציה. ישנה אינטראקציה בין הסרוקסט לבין הריטלין. לגבי הריטלין- זוהי תרופה שניתנת עם מרשם בלבד. אם היא מעוניינת לקבל ריטלין כחלק מהטיפול התרופתי שלה, היא צריכה לפנות לרופא לקבלת מרשם ולמעקב. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי