רואקוטן וגלולות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/05/2010 | 20:51 | מאת: יונה

שלום אני משתמשת ברואקוטן כבר חודשיים ונאמר לי כי מומלץ להשתמש בשני אמצעי מניעה . רציתי לדעת האם הרואקוטן משפיע על הפעילות של הגלולה ועל כן יכול לבטל אותה או שפשוט במידה ואני אכנס להריון אז יהיו בעיות עם העובר? בהנחה ואני לא מעוניינת להיכנס להריון וגם אם בטעות זה יקרה ( כי הרי גלולות זה אף פעם לא 100 אחוז )אז אני אבצע הפלה , האם אפשר להסתפק רק בגלולות או שחובה גם אמצעי נוסף? בתודה מראש

27/05/2010 | 15:22 | מאת: כמאל עמארנה

יונה שלום, לפי המקורות שבידינו- אתר MICROMEDEX והעלון לרופא- התרופה ראוקוטן הנה תרופה טרטוגנית (פוגעת בעובר), ולכן אין להיכנס להריון בזמן השימוש בתרופה. הראוקוטן אינה מפחיתה מיעילות הגלולות. לפי העלון לרופא לראוקוטן אין הנחייה להשתמש בשני אמצעי מניעה, אך יש כמובן להשתמש באמצעי אחד, ולהבין את הסכנות בכניסת הריון, בזמן השימוש בתרופה. יחד עם זאת, בעלון לרופא של קורטן-CURATANE שהנה תחליף של ראוקוטן, ישנה המלצה לשימוש בשני אמצעי מניעה, בזמן השימוש התרופה. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי