צפורל מול מוקסיפן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/05/2010 | 09:58 | מאת: אודי

מה ההבדל בין צפורל למוקסיפן. האם אני יכול ליטול צפורל במקום מוקסיפן..שתיהן אנטיביוטיקה לא?

25/05/2010 | 09:07 | מאת: כמאל עמארנה

אודי שלום, צפורל הנה אנטיביוטיקה אשר שייכת למשפחת הצפלוספורינים (דור ראשון), ואילו המקוסיפן שייך למשפחת הפנצלינים (חצי סינתטי). לאי ניתן לקחת אנטיביוטיקה אחת במקום השנייה, כי לכל אחת מהן יש כיסוי לסוג חיידקים מסוים. יש לקחת את האנטיביוטיקה שהרופא הורה עליה.אין להשתמש בכל סוג של אנטיביוטיקה ללא הוראה של רופא. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי