פלויקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/04/2010 | 14:15 | מאת: מוטי

עברתי 4 צינתורים האחרון היה בספטמבר 2008 קיבלתי אספרין 100 ןפלויקס ואת הליפיטור 40 שאלתי לגבי הפלויקס..נאמר לי שרצוי לקחת את הכדור לפחות שנה מיום הצינתור האחרון.....יש לי אפשרות להמשיך את לקיחת הכדור...האם יש איזה שהיא הגבלה או סיכון בלקיחת הפלויקס לתקופה ארוכה ? תודה מוטי

04/05/2010 | 16:02 | מאת: כמאל עמארנה

מוטי שלום, לפי המקורות שבידינו אתר – MICROMEDEX כיום ההנחיה לגבי הפלויקס, היא לקחת אותו לפחות למשך שנה, לאחר הצנתור האחרון, במידה והוכנסו סטנטים, במהלך הצנתור. אם יש לך גורמי סיכון, אז אפשר להמשיך וליטול את התרופה, בהמלצת הקרדיולוג. הסיכון העיקרי בלקיחת הפלויקס, היא נטייה לדמם ויש להיות במעקב מתאים אצל הרופא. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי