TREDAPTIVE והסטאטינים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/04/2010 | 19:41 | מאת: חני

שלום רב. עקב שומנים גבועים בדם קולסטרול לאורך שנים הייתי מטופלת עד עכשיו עם כל התרופות שבסל. מכולם סבלתי נורא מהיתכווצויות וכאבים ברגליים בלילה ולא הייה לילה שלא ישנתי שעה שלמה ברוגע. כל התרופות בסל לבעיה שלי מכילים סטאטינים וזה שורש בעית ההיתכווצויות. רופאת המשפחה ימליצה לשנות כיוון ונתנה לי מירשם של התרופה TREDAPTIVE שלא כלולה בסל התרופות של ק.חולים לאומית 3 שאלות אליכם: 1) האם לתרופה זו אין בכלל (מגדישה בכלל) אסטאטינים ??? 2) האם אין לה תופעות לוואי בכלל ?? 3) האם נכון שמחירה בסביבות 200 שח ל28 כדורים?? תודה רבה מקרב לב על תשובתכם!!

29/04/2010 | 12:32 | מאת: כמאל עמארנה

שלום חני, לפי מיקרמידקס התרופה TREDAPTIVE(NIACIN) לא שייכת למשפחת הסטטינים אלא למשפחה אחרת שנקראת Nicotinic Acid שגם מותווית להפחתת רמת השומנים . כמו כל התרופות כמובן שגם לתרופה זו יש תופעות לוואי שלא בהכרח מופיעות אצל כל החולים(כמו פגיעה בתפקודי כבד ושרירים) אולם התופעה שהזכרת (התווצות ברגליים) שנקראת מיופתיה לא מופיעה במקורות שבידינו. בברכה

02/02/2011 | 19:36 | מאת: שיפוני גיורא

לצערי הרב התגובה לסטטינים היא הרבה יותר נפוצה ממה שרוצים הרופאים להודות שנים לקחתי מגזרים שונים של סטטינים והיו לי כהבים בכל הגוף, הפסקתי לקחת כמובן בעצת הרופא שלי ועברתי לניאצין ללא בעירה ואני לוקח 5 כדורים כל יום האמת שלא ביצעתי בדיקת דם כבר זמן רב ואני מקווה שיש לזה השפעה. לשמחתי נפתרתי מהכהבים שליוו אותי במשך שנים בתקווה שלא נגרם לי נזק שאיני מדע לו. מעשרות אנשים שהתברר לי כי לוקחים סטטינים אולי רק אחד אמר שאין לו תופעות של כאבים וחבל שההיתיחסות היא כאילו רק אחוז קטן של משתמשים סובל זה לא נכון ! גם תרופה זו שלגביה השאלה לא אומר שהיא לא תסבול מכאבים זאת מאחר ואין כל אישור שהיא גורמת לכך.

02/02/2011 | 19:36 | מאת: שיפוני גיורא

לצערי הרב התגובה לסטטינים היא הרבה יותר נפוצה ממה שרוצים הרופאים להודות שנים לקחתי מגזרים שונים של סטטינים והיו לי כהבים בכל הגוף, הפסקתי לקחת כמובן בעצת הרופא שלי ועברתי לניאצין ללא בעירה ואני לוקח 5 כדורים כל יום האמת שלא ביצעתי בדיקת דם כבר זמן רב ואני מקווה שיש לזה השפעה. לשמחתי נפתרתי מהכהבים שליוו אותי במשך שנים בתקווה שלא נגרם לי נזק שאיני מדע לו. מעשרות אנשים שהתברר לי כי לוקחים סטטינים אולי רק אחד אמר שאין לו תופעות של כאבים וחבל שההיתיחסות היא כאילו רק אחוז קטן של משתמשים סובל זה לא נכון ! גם תרופה זו שלגביה השאלה לא אומר שהיא לא תסבול מכאבים זאת מאחר ואין כל אישור שהיא גורמת לכך.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי