דיספטיל פורטה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/04/2010 | 22:14 | מאת: אני

לקחת דיספטיל פורטה 50 ימים וביום החמישי היה תחילת הוסת שזה בעצם יום ההריון הראשון שלי, האם זה מסוכן להריון זה ויכול לגרום למומים?

25/04/2010 | 22:14 | מאת: אני

לקחתי 5 ימים ולא 50 שנרשם בטעות.

27/04/2010 | 15:07 | מאת: כמאל עמארנה

אני שלום, דיספטיל פורטה מכיל שתי אנטיביוטיקות : SULFAMEHAXASOLE- התרופה אינה גורמת להשפעות טרטוגניות ונזקים לעובר אלא בשלבים מתקדמים של ההריון –קרוב ללידה. TRIMETHOPRIM- עלול לגרום לדפקטים לבביים ונזקים בעמוד השדרה של העובר ,טיפול (בו זמנית) ב FOLIC ACID יכול להפחית את הסיכון להשפעות אלו. התרופות שייכות לקטגוריה C :כלומר אף מחקר על בע"ח גילה נזקים לעובר .ולא בוצעו מחקרים על נשים בהריון או שמחקרים אלה אינם זמינים.במקרה זה התרופה ניתנת רק אם התועלת משימוש בתרופה עולה על הסיכון. מומלץ להתייעץ עם הרופא לגבי כדאיות המשך הטיפול. מקור:DRUG IN PREGNANCY AND LACTATION –EIGHTH EDITION בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי