השפעת פריזיום על איכות הזרע

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/04/2010 | 01:32 | מאת: ת

שלום רב אשתי ואני מנסים כחודשיים להכנס להריון. ברקע הרפואי שלי קיימת אפילפסיה. כיום הנני נוטל שילוב של פריזיום- 15 מג' בערב וטריל- 1400 מג' סה"כ המתחלק בין הערב לבוקר. בנוסף הנני חווה, מאז הוספת הפריזיום פליטות מהירות יחסית. האם יכול להיות שלאחת מתרופות אלה יש השפעה על איכות הזרע ויכולתו להגיע לביצית? תודה

29/04/2010 | 14:24 | מאת: כמאל עמארנה

שלום , לפי אתר MICROMEDEX : FRISIUM , מכיל חומר פעיל שנקרא clobazam ממשפחת הבנזודיאזפינים. TERIL , מכיל carbamazepine לטיפול באפילפסיה. בהסתכל על תופעות הלוואי של frisium אין לזה תופעות לוואי שמשפיעות על מערכת הרבייה, כלומר הוא לא משפיע על הזרע . מצד שני, ל- carbamazepine יש תופעות לוואי שפוגעות במערכת הרבייה, היא עלולה לגרום לאימפוטנציה , יש להם גם השפעה על המורפולוגיה והתנועתיות של הזרע, יכולה גם להיות ירידה במספר הזרעים בעלי יכולת תנועה עצמית . לכן ייתכן מצב שמה שקרה איתך הוא תוצאה של שימוש בתרופה אנטיאפלפטית teril ולא frisium . בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי