אריוס, והשפעה על הכליות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/04/2010 | 23:45 | מאת: ציפי

יש לי אי ספיקה קלה של הכליות (קריאטינין 1.02 )ובבדיקה האחרונה התגלה גם יתר אשלגןבדם (5.5 ) אך ייתכן כי הדבר נובע מכשל טכני בבדיקה עצמה, עניין זה טרם בורר.קיבלתי אריוס מן הרופא בגלל שיעול יבש ונזלת אלרגית היורדת לגרון. כתוב בפרוספקט של התרופה כי יש להתייעץ עם הרופא לפני לקיחת אריוס באם יש ליקוי בתפקוד הכליה. שאלתי היא, מה הנזק לכליות בלקיחת אריוס לתקופה מוגבלת? והאם איני יכולה לקבל את התרופה הזאת? ואיך לבדוק את סיבת העלייה הפתאומית ברמת האשלגן בדם? אני מודה לכם מאוד על תשובתכם המהירה

12/04/2010 | 15:58 | מאת: כמאל עמארנה

שלום ציפי, הנתונים שהזכרת בשאלה (קריאטנין 1.02) לא מספיקים על מנת לקבוע שאכן יש לך אי ספיקת כליות . לצורך קביעת הפינוי הכלייתי אנו צריכים את הגיל ,משקל, מין שלך ,כדי שנוכל לחשב את הפינוי ואז נוכל לקבוע אם באמת צריך להתחשב בזה . מבקשים גם לדעת איזה תרופות נוספות אתה נוטל לבירור סיבת העלייה ברמת האשלגן . בברכה

12/04/2010 | 18:42 | מאת: ציפי

בת 73 , משקל 75 גובה 1.65 מ' וכפי שכתבתי: קריאטינין 1.02 , בעבר היה גם קצת יותר גבוה (1.12)אשלגן 5.5 ויוריק אסיד 6 . התרופות שאני מקבלת: אנלדקס 20 מ"ג ביום, לנטון, לוריוון 2 מ"ג ביום, אויסטה, אלפא די 3 ואלטרוקסין 450 מק"ג לשבוע. תוספי סידן עם מגנזיום ואבץ וקו אנזים 10 . האם אפשר לעשות משהו כדי לשפר את מצב הכליות? יותר שתייה, או דיאטה? הרבה תודה על תשובתכם

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי