pressolat 10 mg

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/04/2010 | 00:09 | מאת: מיכל

אני נמצאת בשבוע 33 להריון ולאחר אישפוז שהיו לי צירים. בביה"ח נתנו לי טיפול תרופתי להפסקת הצירים וזריקה להבשלת ריאות העובר ושחררו אותי עם מרשם לרכישת כדורי pressolat 20 mg. הרוקח בבית מרקחת נתן לי את הכדור של 10mg ואמר לקחת 2 כדורים 3 פעמים ביום למשך שבועיים. בבית ראיתי של האריזה מופיע שכדור זה משמש להורדת לחץ דם ולנשים בהריון לא לקחת! האם קרתה טעות עם הרוקח או שיש לכדור זה השפעה גם על הפסקת צירים מוקדמים?

12/04/2010 | 14:50 | מאת: כמאל עמארנה

מיכל שלום שתי התרופות מבחינת הריון אותו דבר כי זה אותו חומר פעיל. מבחינת הריון לפי ה- MICROMEDEX הוא בקטגוריה C שזה לקחת את התרופה אם התועלת עולה על הסיכון כי אין מספיק מחקרים על נשים לגבי התרופה. הטיפול הנ"ל מקובל בספרות לצירים מוקדמים לנשים בהיריון. בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי