כווייה וטיפול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/04/2010 | 03:48 | מאת: דנה

שלום, לפני מספר ימים נשפכו עלי מים רותחים על כף הרגל. אני נמצאת בחו"ל ועד כה הלכתי לרופא שלא איבחן זיהום. מדי יום אני מגיעה אליו לצורך ניקיון המקום באמצעות פולידין, מריחת קרם הדומה לסילברול והחלפת תחבושת. אני משערת שהכווייה בדרגה 2. היום הורה לי הרופא לקחת צפאליקסין 500 מ"ג על מנת למנוע זיהום, 4 כדורים ליום (כדור כל 6 שעות) למשך 6 ימים, צשום שאיבחן קצת אדמומיות ומעט חום באיזור הכווייה. יש לציין כי יום לאחר המקרה לקחתי אנטיביוטיקה למשך יומיים (כדור כל 8 שעות, 6 כדורים). אינני זוכרת את שמה. שאלתי - האם צפאליקסין הינה אנטיביוטיקה נכונה למקרה כזה? האם המינון נכון? האם טיפול בפולידין ובסילברול הינו מספק עד שאחזור לארץ בעוד כשבוע וחצי? האם מותר/צריך לשטוף את המקום במים ובסבון רגילים? תודה רבה! דנה

06/04/2010 | 14:29 | מאת: אוריין לניאדו

דנה שלום, התרופה צפאלקסין הינה אנטיביוטיקה מתאימה לזיהומי עור, המינון הוא המינון המומלץ לזיהומי עור. כיוון שלא ידוע לי מה מצב הכוויה, ובמידה והרופא זיהה התחלה של זיהום מומלץ לא להמתין ולהתחיל את הטיפול האטיביוטי למניעת סיבוכים. אפשר ואף רצוי לשטוף את האיזור במים וסבון. החלמה מהירה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי