ממויט תרופה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/04/2010 | 08:04 | מאת: תירוש

האם אדם שמקבל קומדין ואספרין יכול לקבל ממוריט ומה יעילות התרופה לשיפור הזיכרון?

07/04/2010 | 15:48 | מאת: כמאל עמארנה

תירוש שלום, לפי המידע המעודכן לרבעון זה, באתר MICROMEDEX : ממוריט הנה תרופה אשר פועלת במערכת העצבים המרכזית ושייכת למשפחת התרופות אשר מעכבות את האנזים אצטיל כולין אסטראז, כך שהיא מעלה רמות אצטיל כולין. היא משמשת לטיפול בדמינציה קלה עד בינונית וגם בדמינציה קשה. התרופה נמצאה יעילה יותר מתרופות אחרות לטיפול בדמינציה. לגבי השילוב התרופתי- לא צפויה בעיה בשילוב של אספרין או קומדין (כל אחת מהתרופות, גם כשהן ניתנות יחד) עם ממוריט. יש כמובן להישאר במעכב אצל הרופא בשל שילוב האספירין והקומדין, בגלל סיכון מוגבר לדימום . יש לעקוב אחרי ערכי INR בגלל הטיפול בקומדין. בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי