קרסטור

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/07/2007 | 07:56 | מאת: אלי

שלום לרוקח הנכבד, אבקש לדעת באיזה בעיה/מחלה מטפלת התרופה קרסטור, ולאיזה סוג מטופל היא מתאימה (ולא מתאימה). כמו כן, האם היא משמשת תחליף לסטטינים (ואם כן, איזו מהן יכולה להעלות את הכולסטרול הטוב)? בתודה מראש, אלי

20/07/2007 | 12:55 | מאת: כמאל עמארנה

שלום רב, התרופה crestor היא תרופה חדשה ממשפחת הסטטינים לטיפול ברמות שומן גבוהות בדם( כולסטרול). היא נתנת בקופות חולים כקו שני או שלישי לטיפול(לפי דרגת ההצלחה של קוים ראשונים). מי אסור לו להשתמש בתרופה זו: אנשים שרגישים לאחד מהמרכיבים לתכשיר מחלת כבד - להתיעץ עם הרופא המטפל. הריון והנקה. תרופה זו ניתנת בהמלצת רופא בלבד ועל ידי מרשם. לגבי העלאת רמת HDL בדם, תרופות ממשפחה זו יכולות לשפר את הרמות בנוסף לכך תזונה בריאה ( להתייעץ עם תזונאית) יכול הרבה לתרום לשני הטיפולים.

25/07/2007 | 10:20 | מאת: אלי

שלום רב לכמאל, אני מקבל סטטין מזה למעלה משנתיים. כמו כן אני אוכל תזונה מאוזנת, בהתאם להמלצות דיאטנית (וכן עוסק בפעילות גופנית ומשקלי תקין). אומנם, הכולסטרול הכללי וכן הרע שלי תקינים, כתוצאה מהנ"ל, אולם לא כן ה-HDL, שהיה ונותר נמוך למדיי - 40-42 בלבד - כפי שהיה לפני שהתחלתי לקבל סטטין. אין לי בעיית כבד, ולא ברור לי מתשובתך האם קרסטור יכול, עקרונית, להעלות לי את ה-HDL , על רקע האמור לעיל, וזאת מבלי לגרום נזקים. ברור שבכל מקרה יהיה עליי לדבר עם הרופא, אך בטרם אדבר איתו, אבקש הבהרתך העקרונית בעניין זה. אגב, האם אוכל להניח שאתה רוקח? תודה. אלי

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי