מינון פריפל 3 סירופ לילד בן שנתיים עם אנמיה קלה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

28/02/2010 | 20:25 | מאת: קלרה

שלום, לילדי יש המוגלובין נמוך כ 10.7 והרופאה המליצה על מתן ברזל. בתחילה נתנה לנו פרו 15 אך זה עשה לילד עצירות והחלטנו לתת לו פריפל 3. על העלון רשום שיש לתת (לטיפול) 0.2 מ"ל שהם 2 מ"ג כפול משקל הילד 3 פעמים ביום. והוא שוקל 14 ק"ג. א. מה יהיה המינון שתמליצו לתת לו כדי לטפל באנמיה? ב. האם מתן פעמיים או שלוש ביום עדיף מפעם אחת מרוכזת? בעלון כתוב לתת 3 פעמים ביום את המינון שציינתי לעיל. (0.2 מ"ל כפול המשקל 3 פעמים ביום). ג. האם באמת ניתן לתת את הברזל הזה עם תחליף חלב ללא חשש מבעיית ספיגה? תודה מראש, קלרה.

02/03/2010 | 14:26 | מאת: אוריין לניאדו

קלרה צהריים טובים, המינון המומלץ הוא 2.8 מ"ל 3 פעמים ביום, יש לקחת חודש ואז לבצע בדיקת דם. לפי העלון לצרכן יש לתת 3 פעמים ולכן זהו המינון המומלץ. יש למהול את הסירופ עם תחליף החלב לפני נטילתו, או לקחת אותו עם האוכל. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי