פטריית חתולים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/02/2010 | 19:51 | מאת: אברהם שאולוב

שלום, לבני בן השלוש וחצי אובחנה פטריית חתולים (מתבטאת בקרחת עגולה בקוטר של כארבעה ס"מ בקרקפת). רופא עור רשם לו Griseofulvin Oral Suspension, USP (microsize)125 mg/5 ml פעמיים ביום 5 מ"ל בכל פעם למשך חודש. נודע שיש מצב של סכנה לכבד, אנא חוו דעתכם. בנוסף נרשם לו שמפו אגיספור ומשחת Bifonazole. תודה רבה

שלום, נדיר ש - Griseofulvin גורם לסכנה לכבד במיוחד אם התרופה ניתנת במינון הנכון (ובמקרה שלכם המינון הוא נכון). לגבי שאר התרופות הן לא מתנגשות עם Griseofulvin. מהמידע שיש לגבי השימוש ב- Griseofulvin לא נראה שנשקפת סכנה לכבד בשימוש בתרופה במינונים הרפואיים. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי