רח' יוכבד בת מרים 19, ת"א 69411

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/02/2010 | 09:57 | מאת: שושנה בוטוין

שלום לכם, אודה מאוד על תשובה, בת 63 בבוקר לוקחת אלטרוקסין 850 שבועי , לאחר כריתה מלאה לפני 10 ח' (פפילרי) , צריכה לקחת כדור 1 מטרופין, 40 מ"ג סימבקור והאם באמת צריך להוסיף טבעפירין 100 מ"ג ? מתי לקחת את הכדורים שלא יעשו נזק לגוף. בעלי בן 66 לוקח פרבליפ 20 מ"ג ומטרופין, מסרב להוסיף טבעפירין , מתי עליו לקחת את הכדורים בוקר ערב ? מאוד אודה על תשובה . בברכה, שושנה

18/02/2010 | 18:20 | מאת: אוריין לניאדו

שושנה שלום, את כדור האלטרוקסין יש לקחת בבוקר על קיבה ריקה 30 דקות לפני האוכל, עם כןס מים מלאה. את כדור המטפורמין יש לקחת עם האוכל , במקרה שנוטלים כדור אחד עדיף לקחת עם ארוחת הערב. את כדור הסימבקור 40 מ"ג יש לקחת בערב לפני השינה. כיוון שאני לא מכירה את הרקע הרפואי שלך ואת ההיסטוריה המשפחתית לא אוכל לומר האם מומלץ ליטול כדור טבעפירין. לגבי בעלך , אותן התוויות לגבי כדור המטפורמין לגבי כדור הפרבליפ יש לקחת בערב לפני השינה. עליך לפנות לרופא המשפחה אשר מכיר את הרקע הרפואי שלו ויסביר לו את חשיבות לקיחת טבעפירין במידה ואכן צריך. בברכה,

19/02/2010 | 16:39 | מאת: שושנה

קודם כל תודה על התשובה, אציין שאין לנו לשנינו (לבעלי ולי) רקע משפחתי של מחלות לב, סכרת כן , אצלי דרך אבי ואצל בעלי מאחיו (יש קשר ?) וזאת שוב השאלה לגבי האספירין (בכל צורה שלא תהיה) , תודה שוב ושבת שלום, שושנה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי