אספירין בהריון - עלול לגרום למומים בעובר?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/02/2010 | 10:47 | מאת: הדסה

בגלל בעיה גבולית של קרישיות יתר+הפלה הומלץ לקחת קלקסן 20 מ"ג ואספירין 75-100 מ"ג משקל האשה 44 ק"ג האם לאספירין במינון כזה (מינון מניעתי) יש תופעת לוואי של גרימת מומים בעובר? האם קיימים מחקרים רציניים בנושא?

16/02/2010 | 15:11 | מאת: אוריין לניאדו

הדסה שלום, על פי בדיקתי בספר תרופות בהריון המהדורה השמינית, ניתן לקחת אספירין במינון נמוך כיוןן שהיתרון הטיפולי עולה על הסכנה. המידע מתבסס על מספר מחקרים אשר נעשו על נשים בהריון(רטרוספקטיבי) במינונים שונים. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי