סטטינים ואשכוליות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/02/2010 | 16:33 | מאת: יובל

שלום, מזה שנים אני נוהג לאכול חצי אשכולית כל בוקר. לאחרונה התחלתי לקחת סימבקור 10 מ"ג מדי ערב על מנת להוריד את הכולסטרול. נאמר לי שאין לאכול אשכוליות בעת צריכת התרופה. שאלתי היא האם המשמעות היא שכל עוד אני בטיפול (וזה יכול לארוך שנים) לא אוכל לאכול אשכוליות או שניתן לאכול את האשכולית בבוקר אם לקחתי את התרופה בערב. מה ההשפעה של האינטרקציה בין התרופה ומיץ האשכוליות? האם נוצרות תופעות לואי? האם זה מוריד את האפקטיביות של התרופה? האם קיימת סכנה באכילת אשכולית וצריכת התרופה? תודה, יובל

17/02/2010 | 15:58 | מאת: אוריין לניאדו

יובל שלום, ע"פ מקורות המידע שבידינו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון זה), שתיית מיץ אשכוליות עם סימבקור עלולה להעלות רמות של התרופה שמעלה סיכון לכאבי שרירים לכן לא מומלץ לשתות מעל לליטר של מיץ אשכולית בברכה. אוריין

17/02/2010 | 16:13 | מאת: יובל

אוריין שלום, לא לגמרי הבנתי את תשובתך. הבנתי שלא מומלץ לשתות 1 ליטר של מיץ אשכוליות. האם אכילת חצי אשכולית, שהיא להערכתי כ 250 סמ"ק מיץ אשכוליות, 10 שעות אחרי לקיחת התרופה הינה בעייתית? האם אני יכול לגלות את התשובה ע"י אכילת חצי אשכולית כרגיל ושאני אראה האם זה גורם לכאבים ברגליים? האם יש אפקטים אחרים? האם תווצר ירידה באפקטיביות של הטיפול? תודה, יובל

19/02/2010 | 22:12 | מאת: בר

אשכוליות מעכבות את האינזים האחראי לפירוק תרופות ההשלכה של זה שהתרופה נשארת יותר זמן בגוף ולכן הרמה שלה בדם גבוהה מהמומלץ מה שיכול לגרום לתופעות לוואי ואפילו הרעלה. אם אתה רוצה לקחת סיכון ולאכול חצי אשכולית כל בוקר..... ראה הוזהרת ואני באמת לא מבינה למה רופאים או רוקחים לא מסבירים את הסיכון. בהצלחה לך

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי