דלקת בדרכי השתן בהריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

14/02/2010 | 14:55 | מאת: סיון

050ם אני מעוניינת לדעת יצא לי תוצאה של בדיקת שתן escherichia coli גדול מ100000 ניתן לי טיפול של כדורים בשם macrodantin 100 מ"ג אני כרגע בשבוע 35 להריוני האם זה מסוכן הדלקת הספציפית הזו לי או לעובר?והאם התרופה הנ"ל מותרת,4פעמים ביום למשך שבוע ולא תגרום כל נזק לעובר?

שלום, השיקול כאן הוא של הרופא שצריך לשקול בין התועלת של הטיפול לסיכון. ממצאים של מחקרים מעידים על סיכון לעובר בטרימסטר השלישי של ההריון. אם אין ברירה ןחייבים לקחת את התרופה יש להימנע מהשימוש בה בסמוך ללידה. הסיכון בד"כ הוא של אנמיה. בברכה אליאס

22/02/2010 | 19:38 | מאת: סיון

אני רוצה להבין בהמשך לתשובתך על הטיפול שניתן לי האם יש סיכון לעובר או בעצם לי בגלל אנמיה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי