שאלה לגבי אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

08/02/2010 | 17:09 | מאת: רונן

יש לי דלקת חריפה באוזן התיכונה. קיבלתי מוקסיוויט פורטה 500 * 3 פעמים ביום. אני נוטלת כבר 7 ימים ועדין יש כאבים. הרופא אמר שזה בסדר. שאלתי היא: האם "מוקסיוויט פורטה" זה כמו "מוקסיפן" מבחינת ההרכב והתגובה שלו? איזה אנטיביוטיקה יותר חזקה מזה?

09/02/2010 | 15:27 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, מוקסיויט פורטה 500 ומוקסיפן 500 שניהם מכילים את החומר הפעיל AMOXYCILLIN. האם נטלת את כל הכדורים כמו שנרשם? אכן ישנן אנטיביוטיקות פוטנטיות יותר (תלוי בעמידות החיידק). אם אין שיפור לאחר שבוע של טיפול הנ"ל, ניתן לשקול החלפת אנטיביוטיקה לאחר התייעצות עם רופא. בברכה, כמאל עמארנה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי