טטרציקלין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/02/2010 | 10:28 | מאת: פרח

האם יש בעיה בנטילת טטרציקלינים עם חלב ומדוע? האם יש הבדל בין דוקסיציקלין למינוציקלין?

08/02/2010 | 16:34 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, ע"פ המקורות שבידינו (Micromedex מעודכן ועלון התרופה), את מינוציקלין ודוקסיציקלין ניתן ליטול עם חלב או עם אוכל. יש להפריד לפחות 3 שעות בין נטילת תרופות אלה לסותרי חומצה (מאלוקס, טאמס, רני), תכשירים המכילים ברזל ,אלומיניום, מגנזיום או סידן, כולסטיראמין או כולסטיפול. את התרופה טטרציקלין אסור לקחת עם מוצרי חלב כי הוא קושר את התרופה ומונע את ספיגתה. בברכה, כמאל עמארנה

08/02/2010 | 18:18 | מאת: פרח

שלום, תודה על התשובה המפורטת הייתי רוצה כמה הבארות: 1)במוצרי חלב אמור להיות סידן אז לפי התשובה שלך כן יש צורך להפריד ממוצרי חלב כדי שיספג יותר? 2) אתה מציין שטטרציקלין יש להפריד ממוצרי חלב, אבל שתי האנטיביוטיקות המדוברות הן ממשפחת טטרציקלינים. למה הכוונה שלך? 3) בעלון של דוקסילין מצויין שאם יש בעיות לקיבה ניתן ליטול את התרופה עם חלב. הכוונה היא שיספג פחות ויגרה פחות? תודה מראש

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי