סורבון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/02/2010 | 02:17 | מאת: אהוד

שלום רב התחלתי לפני כשבוועיים טיפול בסורבון לטיפול בבעיות חרדה והורדתי בהדרגה את הקלונקס לפי הוראות הרופאה. התחלתי עם 5 מ"ג סורבון ליום וכל 3 ימים הוספתי 5 מ"ג עד שהגעתי ל 10 מ"ג פעמיים ביום. אני נוטל את הכמוסה הראשונה ב 7 בבוקר ואת השניה ב4 אחה"צ. כיומיים אחרי תחילת המינון של 10 מ"ג פעמיים ביום קרה משהו במישור האישי שהכניס אותי לחרדה. ונוצרו לי גם בעיות שינה . היו 2 מקרים שלא עצמתי עין כל הלילה. במקביל כדי להרגיש טוב יותר חזרתי למינון המקורי של קלונקס בו הייתי 0.5 מ"ג 3 פעמים ביום ועדיין יש בעיות שינה . בעלון של הסורבון רשום שאם ישנה תופעת לואי של הפרעה בשינה יש להפסיק את הטיפול ולפנות לרופא , אינני יודע לקשור בודאות את הפרעות השינה לסורבון או לחרדה או להורדת כמות הקלונקס. למרות שלדעתי יש איזשהו קשר בין הפרעת השינה לסורבון כי לא זכור לי מקרים שלא ישנתי כל הלילה. שלחי הודעה לרופאה שלי ועדיין לא חזרה אלי. שאלתי היא 1. האם אמשיך בינתיים עד שאקבל תשובה מהרופאה עם הסורבון למרות נדודי השינה עלול להגרם נזק בלתי הפיך ? האם מומץ בכל זאת להפסיק את הסורבון ? עלול להגרם נזק בלתי הפיך ? או שאתם ממליצים לי כן להפסיק את הסורבון ? ידוע לי שתרופה פסיכיאטרית אסור להפסיק בבת אחת , ל מרות שהתקופה אותה אני לוקח היא מאד קצרה ולא משמעותית לדעתי. 2. האם הסורבון מתנגש עם קלונקס , מה סוג ההתנגשות ,סיכון? או הפחתת יעילות ? (אם כן איזו תרופה תהיה פחות יעילה הקלונקס או הסורבון ? ) חשוב לציין שהסורבון קצת התחיל לעזור בנושא החרדה וכן הוא עוזר לי להיות ערני ביום למרות שאני לא ישן טוב בלילות וזה יתרון מבחינתי אני אובד עצות , נא תשובתכם

שלום, 1- לגבי סורבון, מומלץ ליצור קשר עם הרופא ולדווח לו על ההפרעה בשינה ולשאול אותו לגבי המשך או הפסקת התרופה. 2- סורבון וקלונקס אינם מתנגשים מומלץ לפנות לרופא מומחה ובכל אופן לא להתחיל או להפסיק טיפולים על דעת עצמך. בברכה אליאס

03/02/2010 | 15:38 | מאת: אהוד

אליאס שלום תודה תשובתך הסורבון הוא חדש אצלי החלתי אותו רק לפני כשבועיים במינון נמוך יותר. אני מחכה לתשובתו של הרופא כבר 3 ימים. אני שואל אם ידועה הפרעה בשינה שסורבון עלול לגרום ומה משמעות ההערה בעלון לצרכן :"הפסק הטיפול ופנה לרופא" יש תופעות לואי שהם לא אומרים להפסיק את הטיפול , אלא להמשיך ולפנות לרופא האם אין פה חשש לנזק בלתי הפיך ? נא תשובתך בהקדם בכבוד רב אהוד

03/02/2010 | 19:09 | מאת: אהוד

קראתי באינטרנט שסורבון מתנגש עם ויטמינים מה המשמעות של זה? האם הוא מפחית את כמות הויטמינים ? אני נוטל ויטמיני B כדור בשם טריבמין שעוזרים להרגעה בזמן סטרס. תודה על תשובתכם

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי