דחיית המחזור

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/07/2007 | 23:24 | מאת: אלי

שלום. אני מתחתנת בעוד שבוע, 25.7. חודש שעבר הקדים לי המחזור וקיבלתי ב- 24.6.(מלחץ כנראה..) הרופא שלי נתן לי כדורים (להתחיל מה- 19.7 ) אך לאחר קריאת התופעות והאיסורים הנלווים לכדור אני מאד חוששת לקחת אותם.(כל שכן הייתה לי דלקת ברחם במהלך החודש ונטלתי אנטיביוטיקה) האם אפשר לקחת גלגולות כדי לאחר את המחזור? אם כן מתי להתחיל? ואיזה גלולה?(עם תופעות הלוואי הכי נמוכות). תודה

19/07/2007 | 03:24 | מאת: ד"ר איל שורצברג

אלי שלום, קודם כל מזל טוב! כמה שאלות כדי לתת תשובה יותר מלאה: 1. אילו גלולות רשם לך הרופא? 2. האם את נוטלת גלולות בדרך כלל או שזו הפעם הראשונה? 3. איזו אנטיביוטיקה נטלת ומתי? 4. האם קיבלת מחזור כבר החודש או שעדיין לא, אם כן מתי? מעבר לכך לכל תרופה יש תופעות לוואי, כולל לגלולות, זהו נתון שהרופא המטפל לוקח בחשבון כאשר הוא רושם את התרופה תוך שהוא לוקח בחשבון את מצב המטופל ואת התועלת מול הסיכון האפשריים. החברות מחויבות לציין את כל תופעות הלוואי על פי חוק, גם אם תפתחי את העלון לאקמול תקבלי מגוון תופעות לוואי שלרוב אינן מתרחשות. ההתוויה הרשומה של גלולות היא מניעת הריון, בנוגע לדחיית מחזור הרי שזוהי פרקטיקה אפשרית אם כי היא אינה המטרה העיקרית של הגלולות. בנוגע לבחירת סוג הגלולה זהו שיקול והחלטה רפואית, בכל מקרה מרבית הגלולות היום הם במינונים נמוכים, אך עדיין יכולות להיות תופעות לוואי, אם כי שוב הנ"ל נלקח בחשבון. כך שלא ניתן להבטיח תופעות לוואי נמוכות ביותר. אם תחזרי אלי אם המידע המבוקש אוכל להרחיב את תשובתי. בברכה, איל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי