ראשון לציון הסמדר 7.3

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/01/2010 | 13:16 | מאת: ארמונ ד אטדגי

סבלתי מ210 כולסטרול. רופאת המשפחה נתנה לי תרופה בשם סימבסטאטין 20 מג. שלחברת טבע. תרופה זו אני נוטל מזה כשישה חודשים. בדיקות דם שעשיתי לאחרונה מראים על שומנים של 145 בדם.כלומר ישנה ירידה עקב השימוש יום יומי בתרופה זו. הבעיה שלי היא שיש לתרופה זו תופעות לווי של חולשןת וריעידות בשרירי הגוף. שאלתי האים זה מסוכן לאדם כמוני בגיל 69.ובאים קיימת תרופה אחרת ללא תופעות לווי. בתודה מראש לקבלת ייעוץ.

שלום, את צריכה לדווח לרופא על תופעת לוואי זו והוא יפנה אותך לבצע בדיקות דם שיבדקו את השפעת התרופה עלייך. ישנן תרופות אחרות שהסיכוי שיגרמו כאבי שרירים נמוך מזה של סימבסטטין למשל, ליפיטור. אני מציע לך לגשת אל הרופא שלך לדווח על כאבי השרירים ולבקש שישקול מתן תרופה אחרת למשל ליפיטור. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי