laevolac, lactose

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/07/2007 | 19:45 | מאת: estee

הרופא נתן לי Laevolac oral, lactose לעצירות קשה שיש לי. אני בדיאטה ירדתי כבר 22 קילו, זה עשוי מסוכר -- האם זה יפריע למהלך הדיאטה?

19/07/2007 | 03:06 | מאת: ד"ר איל שורצברג

אסתי שלום, התכשיר לבולק, אמנם בעל טעם מתוק, אך אינו תורם לעלייה במשקל מסיבות שאותם אפרט מייד. התכשיר מכיל את החומר הפעיל LACTULOSE, חומר זה אינו נספג במעיים ולכן אין כאן משמעות לערך הקלורי. החומר הפעיל מתפרק במעי הגס, על ידי חיידקים שנמצאים שם, לשני חומרים פעילים נוספים: GALACTOSE ו LACTOSE שגם הם אינם נספגים כך ששוב אין משמעות לערך הקלורי שלו. החומרים הפעילים עובדים על ידי ספיחת נוזלים אל תוך המעי ויצירת צואה רכה. טיפ חשוב נוסף לסיוע והצלחת הטיפול בעצירות באמצעות תרופה זו הינו הקפדה על שתייה מרובה (באם הדבר אינו מנוגד למצב הרפואי של המטופל/ת). כמובן שיש להקפיד על המינון שנרשם לך. בנוגע להרזייה, אני מניח כי את נמצאת במעקב רפואי, ירידה במשקל של 22 קילוגרם, שהינה יפה לכל הדיעות צריכה להיות תוצאה של דיאטה עם שילוב פעילות גופנית, ירידה לא מוסברת במשקל שלא כתוצאה מדיאטה יש לברר אצל הרופא. כמו כן אחד מתופעות הלוואי להרזייה בשל השינוי בתזונה יכולה להיות עצירות, שניתן להתגבר עליה באמצעות הגדלת כמות הסיבים התזונתיים במזון (שוב בהנחה שאין בעייה רפואית שמונעת הוספת סיבים לתזונה כגון חסימת מעיים) והקפדה במקביל של שתיית מים. בכל מקרה בהצלחה בדיאטה. בברכה, איל

20/07/2007 | 01:36 | מאת: Estee

תודה רבה על האינפורמציה. זה עזר לי מאד. ירדתי במשקל 22 קילו על ידי שילוב של דיאטה מאוזנת, והתעמלות במכון שכוללת פילאטיס, עיצוב ועבודה במכון הכושר. ירדתי 22 קילו בחמישה חודשים.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי