דלקת אוזניים והריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/01/2010 | 20:57 | מאת: שחר

שלום אני בתחילת ההריון שלי עם דלקת אוזניים חמורה הרופאת משפחה נתנה לי טיפות דזרון לאוזניים ואמרה שאין השפעה על ההריון אבל בהזהרות שעל העלון המצורף לתרופה רשום:" אין להשתמש בתרופה אם הנך בהריון" מה עלי לעשות? יש לציין שאני ממש אבל ממש סובלת מהאוזן אבל במקביל ממש ממש רוצה את ההריון הזה תודה

11/01/2010 | 15:36 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, ע"פ המקורות שבידינו (Micromedex מעודכן ועלון התרופה), אחד החומרים הפעילים בתרופה מסווג בקטגוריה C להריון (מחקרים בחיות מראים סיכוי לפגיעה בעובר, לא נערכו מחקרים מסודרים בבני-אדם, יש להשתמש בהריון אם התועלת הצפויה עולה על הנזק הצפוי- זוהי דרגת סיכון 3 מתוך 5). המחקרים שנעשו הם על צורת המתן הפומית, במתן אוזני-טופיקלי הסיכוי לפגיעה בעובר הינו נמוך מאד, אף שקיים עדיין (בגלל האפשרות שחלק מהחומר ייספג לכלל הגוף). בנוסף, קיימות אופציות נוספות לטיפול בדלקת האוזניים, כמו טיפול פומי במוקסיפן או זינט, שהינם מותרים בהריון (קטגוריה B). בברכה, כמאל עמארנה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי