אקנה- שימוש בראקוטן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/07/2007 | 17:24 | מאת: נויה

שלום רב! רציתי לדעת: הרופא אמר לי ליטול פעמיים בשבוע כדור נגד האקנה - ראוקטן. הוא לא אמר לי לעשות בדיקות דם לכבד. האם זה בסדר? שאלה נוספת- האם ניתן ליטול ראקוטן וציפרלקס ביחד? בו זמנית? תודה, נויה

19/07/2007 | 15:43 | מאת: ד"ר איל שורצברג

נויה שלום, התרופה רואקוטן רשומה לטיפול באקנה קשה. המינון המקובל מתבסס על משקל גוף כאשר התרופה נלקחת מדי יום, פעמיים ביום. אינני יודע מדוע התרופה נרשמה עבורך רק פעמיים בשבוע. אנא פני לרופא המטפל לבירור נושא המינון, בכל מקרה אין לפעול על דעת עצמך ולשנות את המינון בעצמך. בנוגע לבדיקות מעבדה: התרופה מחייבת ניטור רציף של המטופל, לפני הטיפול יש לבצע פרופיל שומנים בדם וחודש לאחר תחילת הטיפול ובסיומו, תפקודי כבד חודש לאחר הטיפול ומדי שלושה חודשים, ספירת דם כללית ומבדלת, שקיעת דם, גלוקוז ורמות CPK. אזהרות נוספות: יש להמנע מחשיפה לאור שמש במהלך הטיפול ובמשך שנה לאחר הטיפול. במידה והינך מרכיבה עדשות מגע את עלולה להרגיש אי נוחות בשל יובש בעין, יש להתייעץ עם אופטומטריסט לבחירת תכשיר מתאים להרטבת העין. עלולים להופיע כאבי שרירים ויש להמנע מפעילות גופנית מאומצת. התרופה גורמת למומים מולדים, חל איסור מוחלט להיכנס להריון במהלך הטיפול וחודש לאחריו. כמו כן יעילות הגלולות עלולה להיפגע בזמן השימוש בתרופה ולכן יש להשתמש באמצעי מניעה נוסף במהלך הטיפול וחודש לאחריו. יש לציין כי בעלון לרופא מצויין כי חודש לפני תחילת הטיפול יש להתשמש באמצעי מניעה על מנת למנוע מצב של הריון במהלך הטיפול. בנוגע לשאלתך השנייה, נבדקה האפשרות להנתגשות בין תרופית בין ציפרלקס לרואקוטן במתן משותף ובמקביל. מאגר הנתונים שנעשה בו שימוש הינו מיקרומדקס אשר מעודכן עד לסוף רבעון זה. במאגר נתונים זה לא נצפתה התנגשות בין תרופתית בין שתי התרופות. בכל מקרה מומלץ לקחת את הרואקוטן יחד עם מזון על מנת לשפר את ספיגת התרופה. בברכה, איל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי