שאלה לגבי עתיד המקצוע

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/01/2010 | 23:24 | מאת: יקיר

אוריין שלום. בחרתי לפנות אליך מכיוון שכמדומני את בוגרת אונ' בן-גוריון, היכן שאני כעת לומד רוקחות. אני סטודנט שנה שניה ולאחרונה נפוצו במחלקה שמועות בדבר ירידה בביקוש לרוקחים בשוק העבודה - מגמה שתלך ותחמיר עד למצוקה של ממש בעוד כ 3 שנים (אם להסתמך על דברי מנהל ביה"ס לרוקחות המכהן). בחרתי ללמוד רוקחות עקב העניין הרב שלי בתחום הזה המשלב כימיה, רפואה ופרמקולוגיה ועקב הפוטנציאל הכלכלי הגלום בו ישר עם סיום התואר והיציאה לשוק העבודה - פוטנציאל שלא קיים בהרבה מקצועות אחרים (פרט להנדסה). האם לדעתך ולפי נסיונך אכן קיימת "סכנה" לגבי ירידה משמעותית בביקוש, וכתוצאה מכך גם פגיעה ממשית בשכר? האם אני צריך לחשוש שמא, כאשר אסיים את לימודי אמצא את עצמי ללא עבודה אלא אם כן אסכים לעבוד בשכר הקרוב לשכר מינימום? אודה לך על תגובתך הכנה. יקיר.

11/01/2010 | 14:52 | מאת: אוריין לניאדו

יקיר שלום, בתור תושבת הצפון אני יכולה לומר לך כי אכן באזור זה ישנו קושי במציאת עבודה אך הדבר הוא לא בלתי אפשרי, לפי חברים באיזור המרכז עדיין יש ביקוש לרוקחים,הנסיון שלי הוא ברוקחות הקהילתית ולא בתעשיה לכן לא אוכל לומר לך מה המצב שם. רק כדי עודד אותך גם שאני התחלתי לפני 9 שנים אמרו לנו שהמקצוע הוא לא כמו פעם ושיש הצפה בגלל הבוגרים מחו"ל ועוד סיפורים. לכן תהנה מהלימודים ומהתקופה וכשתגיע לרגע בו תצטרך למצוא עבודה אני בטוחה שתצליח למצוא באחד מהתחומים בהם רוקח יכול להשתלב. וכן לפעמים צריך להתפשר על שכר בכדי למצוע עבודה מענינת ולצבור ניסיון בכדי שתוכל לחפש אח"כ עבודה עם שכר טוב יותר. בהצלחה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי