מינוציקלין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/12/2009 | 17:06 | מאת: נעמה

שלו רב, רופא עור המליץ לי על נטילת מינוציקלין למשך חצי שנה בשל בעיה דרמטלוגית-קוסמטית. האם זו תרופה טרטוגנית? האם במינון של חצי שנה יש להשפיע על התפתחות של עובר אם מפסיקים את התרופה לפני כניסה להריון? וכמה זמן לפני כניסה להריון עלי להפסיק לטול אותה? תודה רבה

שלום, 1- כן התרופה היא טרטוגנית 2- עלייך להפסיק את התרופה כשבוע לפני הכניסה להריון. תוך שבוע התרופה מפונה מהגוף ולכן אין חשש לפגיעה בעובר. 3- מינוציקלין מפחית את היעילות של גלולות למניעת הריון לכן קים הסיכון לכניסה להריון במהלך השימוש במינוציקלין. את יכולה להתייעץ עם הרופא עור לגבי אפשרות להחליף את הטיפול בטיפול מקומי (למשל תחליב למריחה על הפצעים). בברכה אליאס

08/01/2010 | 15:05 | מאת: רויטל

לקחתי כחודש ימים מינוצקלין. ראיתי בכדורים כלא יעילים. הפסקתי, וכעת אני רוצה להתחיל עם הגלולות מינס (גם לעור הפנים). אני רוצה לשאול תוך כמה זמן הגוף מתנקה מהמינוצקלין? והאם תהיה לי בעיה עם מינס כשאני מרכיבה עדשות מגע. תודה רבה. אשמח לתשובה בהקדם.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי