רמיפריל מול אנלדקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/12/2009 | 16:42 | מאת: דינה

הנני מטופלת מזה 10 שנים בכדורים להורדת לחץ הדם, לקחתי אנלדקסס 5 מ"ג פעמיים ביום + 1 קרדילוק 2.5 מ"ג כדור אחד ביום+ 1/2 דיזותאזיד . לאחרונה הרופא שינה לי את התרופה ל-רמיפריל פלוס 5 מ"ג פעם ביום. מה המשמעות בשינוי זה? ובעיקר כאשר לא כל כך ממליצים על דיזותחאזיד שזה פוגע בכליות ובכבד. תודה

28/12/2009 | 15:20 | מאת: אוריין לניאדו

דינה שלום, הרופא החליף לך את האינלדקס והדיזותיאזיד בתרופה שמכילה את שני החומרים - רמפריל פלוס שמכילה רמיפריל 5 מ"ג ודיזותיאזיד 25 מ"ג. במקום לקחת שני כדורים תתחילי לקחת כדור אחד. דיזותיואזיד לא פוגיע בכליות הוא יכול לעשות אי איזון ברמת המלחים בעיקר באשלגן, ולכן מומלץ לעשות בדיקות תקופתיות מדי שנה. בברכה, אוריין

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי