דימום מנטילת מטמורפין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/12/2009 | 08:54 | מאת: פאול

הרופא שלי מתעקש שאטול מטמורפין (גלוקופאג) למרות שדיווחתי לו על דימומים מהאף ומהפה. אינני נוטל אספירין. הרופא לא טרח לבדוק את B12, כפי שאני רואה בסיכוני התרופה. בספרות מצאתי דיווח אחד על מקרה של דימום קשה במעיים כתוצאה מנטילת מטמורפין. מה אתם ממליצים לעשות ? תודה

30/12/2009 | 13:18 | מאת: אוריין לניאדו

פאול שלום, לפי מקורות המידע שבידינו אין דיווחים על מקרה דימום עקב שימוש במטפורמין. אולי זה נגרם עקב שימוש בתרופה אחרת. יעזור מאוד אם תרשמי את השמות של כל התרופות ותוספי התזונה שאת נוטלת. מומלץ גם לעקב אחרי לחץ הדם שלך, כי אם הוא גבוה הוא יכול לגרום לדימומים. התרופה מיטפורמין גורמת לירידה בספיגת ויטמין B12 לכן מומלץ לעשות בדיקה דם לבדוק את רמת ה B12. בברכה, אוריין

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי