שילוב

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/10/2007 | 22:30 | מאת: יונתן

שלום, רצית אם יש בעיה עקרונית בשילוב של הצמחים אונה דה גאטו ואסטרגלוס עם התרופה הצמחית "רמוטיב"? תודה!

09/10/2007 | 23:40 | מאת: ד"ר איל שורצברג

יונתן שלום, לצערי הרב, לא מצאתי מידע בנוגע לשילוב של הצמחים אונה דה גאטו (ציפורני חתול), אסטרגלוס ורמוטיב שמכילה את החומר הפעיל היפריקום, לפחות במאגר נתונים בהם חיפשתי. אין זה אומר כי לא קיימים קשרי גומלין בין חומרים וכי ניתן לשלול בעייתיות בשילוב זה. אציין רק כי היפריקום ידוע כבעייתי מבחינת קשרי גומלין ואינטראקציות עם תרופות רבות. ציפורני חתול ידוע בבעיתיות בשילובו עם תרופות הפועלות על מנגנון הקרישה,כך גם אסטרגלוס. היות שרמוטיב בארץ הינה תרופת מרשם התייעץ עם הרופא שרשם את התרופה, ויידע אותו אם בכוונתך לקחת את התרופה עם חומרים, צמחי מרפא, תוספי מזון ותרופות אחרות כדי לבנות תוכנית ניטור יעילה אשר תזהה בעיות ותופעות לוואי במידת הצורך. בברכה, איל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי