תחליפים לסימבסטאטין לחולי צליאק

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/12/2009 | 17:39 | מאת: טליה

אני מחפשת תחליף לסימבסטאטין שאין בו גלוטן ואין בו לקטוז. אשמח גם לשמוע באשר למרכיבים מן הטבע שיכולים לעזור. תודות מראש.

08/12/2009 | 12:15 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום טליה, ניאצין (או ויטמין B3) משמש לטיפול בהורדת רמות הכולסטרול אך הוא גורם גם לסומק כתופעת לוואי די נפוצה. מעבר לכך, תרופות מאותה משפחת תרופות אינן מכילות גלוטן ויתאימו לחולי צליאק, אך הן מכילות לקטוז בכמויות שונות. יש להתייעץ עם הרופא המטפל וניתן יהיה במידת הצורך להוריד את המינון של הכדור (וכך להוריד את הכמות של הלקטוז) ו/או להוסיף תרופות אחרות שיכולות לעזור בהורדת כולסטרול בדם. ניתן גם להשתמש בתוספי תזונה המכילים אנזימי עיכול (לקטאז למשל) היכולים במידה מסוימת לטפל בבעיה. בברכה, מוחמד

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי