תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/12/2009 | 17:29 | מאת: s2009

אודה להסבר: 1. מהי המוליזה קלה בדגימה. 2. esr בערך 34 התשובה נצבעה באדום. בברכה ובתודה

08/12/2009 | 10:53 | מאת: אוריין לניאדו

שלום, 1. המוליזה היא פירוק כדוריות הדם האדומות. המוליזה בבדיקת הדם עלולה לנבוע מעבודת מעבדה ולא בהכרח לשקף את המצב בגופך. במידה וקיים חשד להמוליזה מוגברת מומלץ לחזור על הבדיקה בכדי לוודא שהיא אכן נכונה ובמידה שהיא נכונה להתייעץ עם הרופא המטפל. 2. ESR הוא ערך המשקף את שקיעת הדם, הערכים התקינים משתנים בהתאם לגיל הנבדק אך באופן כללי הוא מדד לא אבסולוטי ולא מדויק המצביע על תהליך דלקתי ובמקרים מסוימים משתמשים בו כאינדיקטור לתהליך סרטני – זהו אינו מדד הנותן תשובה ודאית לגבי אף אחד מהמצבים ויש להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע למשמעותו. בברכה, אוריין

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי