נטילת רמוטיב עם גלולות בלרה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/07/2007 | 17:03 | מאת: שוש

שלום לך לאחרונה התחלתי להשתמש ברמוטיב לאחר התייעצות עם רופא משפחה. בדף הפירוט של התרופה נכתב תחת הכותרת "תגובות בין תרופתיות" : אם הינך נוטלת תרופה נוספת....עלייך לדווח לרופא.... במיוחד לגבי תרופות מהקבוצות הבאות- גלולות למניעת הריון... אני נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג בלרה. שאלתי היא: 1. מה הסיכון בכך שנוטלים את שתי התרופות יחד? 2. האם הדבר מחייב אותי להודיע על כך לרופא? (הרופא כלל לא שאל אותי אם אני נוטלת גלולות למניעת הריון). תודה על תשובתך המפורטת שוש

17/07/2007 | 21:27 | מאת: מוחמד אבו פול

היי שוש, ישנם דיווחים על אינטראקציה בין התרופה רימוטיב לגלולות בחלק מהנשים המטופלות בשתי התרופות. האינטראקציה מתבטאת בכך שהרימוטיב עלול להוריד את ריכוז הגלולה בדם וע"י כך לפגוע ביעילותה (סיכוי להיכנס להריון). אני ממליץ לך להשתמש באמצעי הגנה נוסף (חוץ מגלולות). ובכל מקרה, אני ממליץ לך לדווח לרופא שלך ולבדוק אפשרויות טיפול חלופיות (אם יש). תודה.

03/08/2007 | 15:09 | מאת: גלי

שלום על פי העלון לרופא של רמוטיב, לתרופה זו אין תגובה בין תרופתית עם גלולות נגד הריון. בניגוד לתמציות היפריקום אחרות, לרמוטיב יש ריכוז נמוך יותר של החומר האחראי על תגובות בין תרופתיות ולכן ניתן לתת את רמוטיב עם גלולו.

12/06/2017 | 23:48 | מאת: מורן

היי אני לוקחת את הכדורים נוגדי דיכאון בשם "רמוטיב" ובמקביל שמה את המדבקות למניעת הריון "אוורה" האם זה נוגד אחד את השני ואם יש אינטרקציה בניהם? תודה רבה

27/11/2007 | 01:40 | מאת: רמי

שלום! האם ידוע שרמוטיב או תרופות ממשפחת ssri מוריד ריכוז של תוספי מזון בדם כגון: סאו פלמטו, אומגה 3, q10 וכו'?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי