אומפרדקס עם כדור אחר

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

08/11/2009 | 06:16 | מאת: דיליה

האם מותר לקחת אומפרדקס בבוקר יחד עם דיזותיאזיד? ומה לגבי רדוקטיל? אפשר את כל ה-3 יחד או בהפרש זמן כלשהו? נדמה לי שרדוקטיל עלול להעלות ל"ד ואולי בכלל יש סתירה בינו לבין דיזותיאזיד?

10/11/2009 | 16:34 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקרודמדקס מעודכן לרבעון האחרון) אין כל מניעה ליטול את שלושת התרופות במקביל. רדוקטיל (Sibutramine) יכולה לגרום לעלייה בלחץ דם. למרות זאת , אין מניעה לקחת את התרופות יחד, היות ואת מטופלת בכדורים לתר לחץ דם (דיזותיאזיד) אז מומלץ לעקב אחרי ערכי לחץ הדם בשבוע הראשון לטיפול ברדוקטיל על מנת לשלול עליה בלחץ דם. מומלץ ליטול את הרדוקטיל בבוקר מכיוון שהתרופה עלולה לגרום לבעיות שינה. את האומפרדקס יש ליטול חצי שעה לפני האוכל ומומלץ בבוקר. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי