תופעות לוואי של אספירין במינון גבוה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

31/10/2009 | 10:25 | מאת: רות

לפני כ 10 ימם התחלתי ליטול אספירין 325 מל עקב ורידי רגליים באותו הזמן קיבלתי גם מוקסיפן פורטה 500 שלוש פעמים ביום עקב התקררות .לאחר נטילת התרופות אחרי כתשעה ימים גיליתי שהצואה שלי בצבע אדום כהה ומעורבת בדם. הלכתי לרופא הוא מייד הורה לי להפסיק את האספירין . שאלתי היא מתי אמורה תופעה זו להעלם

03/11/2009 | 11:58 | מאת: אוריין לניאדו

רות שלום, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון האחרון) לא קיימת אינטראקציה בין מוקסיפן לאספירין. תופעת לוואי מוכרת של אספירין היא דימום ע"י כך שמונע אגרגציה של טסיות כלומר מונע מהדם להיקרש. ישנו דיווח ממחקר שמראה כי אספירין מעלה את זמן הדימום במתנדבים בריאים והאפקט פג בתוך 48 שעות לאחר נטילת המנה האחרונה. במידה והדימום אינו נפסק עלייך לפנות לרופא. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי