האם נטילת קלרידקס מסוכנת?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

30/10/2009 | 20:33 | מאת: חיים

שלום רב, אני נמצא במהלך טיפול של שבועיים בחיידק הליקובקטר פולרי ונוטל את הקלרידקס ביחד עם מוקסיפן וכדור שמונע חומציות בקיבה. 4 כדורי קלרידקס ביום 4 מוקסיפן ביום 2כדורים נוגדי חומציות ביום. לאחר חמישה ימי טיפול (הטיפול עתיד להערך כשבועיים) אני מרגיש איתותים קלים במותן ימין (בין הצלעות לאגן), האם יש חשש לפגיעה בכבד? או שזה הגיוני לטיפול ... תודה מראש על התשובה ועל הפעלת האתר הנ"ל

01/11/2009 | 13:55 | מאת: אוריין לניאדו

חיים שלום, הטיפול אותו אתה מקבל הינו טיפול מקובל לחידק הליקובקטר פילורי הן מבחינת המינונים והן מבחינת משך הזמן, לגבי התרופה קלרידקס לפי מקורות המידע שבידינו פחות מ1% יכולים לסבול מבעיות בכבד, אך אם אתה חש כאבים שלא מוקלים עם הזמן עליך לפנות לרופא לביצוע בדיקות דם(בדיקת תיפקודי כבד), בכל מקרה כאבים באיזור זה יכולים להיות ממקורות שונים ולכןיש להיבדק. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי