זיפרקסה והיריון שאני מתכננת לשנה הקרובה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/10/2009 | 03:23 | מאת: רוני

אני מטופלת בזיפרקסה 10 מ"ג בוקר + ערב- ומאובחנת כסכיזופרנית מגיל 25 כיום אני בת 38 ומעונינת מאוד להיכנס להיריון- שאלתי היא האם לא מסוכן לעובר זיפרקסה ? אילו בדיקות עליי לעבור לפני שאכנס להיריון?יודעת שלא אוכל להניק את התינוק כי התרופה עוברת בהנקה!!מה הסיכונים שאפגע עקב הכדורים בולד?האם יש סיכוי שהילד יהיה חולה עקב הכדורים? אשמח אם תחזירו לי תשובה תודה רוני

03/11/2009 | 12:04 | מאת: אוריין לניאדו

רוני שלום, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון האחרון) , התרופה OLANZAPINE (זיפרקסה) משויכת לקטגוריה C – אין מספיק מחקרים בנושא ויש ליטול את התרופה אך ורק כאשר פוטנציאל היעילות עולה על פוטנציאל הסיכון לעובר. התרופה אכן עוברת בהנקה ואין מספיק נתונים על מנת לקבוע את מידת הסיכון לתינוק. ישנם מספר דיווחים על תופעת לוואי של סדציה בתינוקות שהונקו ע"י אימהות שנוטלות זיפרקסה. עלייך להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי טלפון: 02-6243669, 02-6243663 שמספק ייעוץ לסיכונים במהלך ההריון. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי