האם אפשר לשלב תרופת פלוקנול לפטרת עם סימווסטין ?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/10/2009 | 09:20 | מאת: דנה

שלום רב, התחלתי בטיפול לפטרת, הרופאת עור אמרה שאם אני לוקחת גם סימווסטין לכולסטרול אז באותו יום, ביום שלפניו ואחריו אסור לי לקחת את כדור הכולסטרול, רופא המשפחה טען שאני יכולה להפסיק לקחת את הסימווסטין לתקופה שאני מטפלת בפטריה(זה כמה חודשים...)יש לי כולסטרול 135 מה עושים? תודה, דנה

21/10/2009 | 15:47 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון האחרון), אין ליטול simvastatin ו fluconazole במקביל בגלל החשש לרבדומיאליזיס ומיופתיה ( כאב וחולשת שרירים ופגיעה ברקמת שריר). בשאלתך לא התייחסת על איזה כולסטרול מדובר – האם מדובר ב total cholesterol או ב- LDL . במידה ואכן נדרש טיפול תרופתי ניתן לשקול תרופה אחרת להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים-pravastatin (פרבליפ) שאינה מתנגשת עם פלוקנול. כמו כן , ניתן לשקול תרופות ממשפחות אחרות להורדת כולסטרול שאינם גורמים למיופתיה ורבדומיאליזיס כגון תרופות ממשפחת הרזינים (כולסטיראמין), ניאצין ומעכבי ספיגת כולסטרול (איזיטרול). עלייך להתייעץ עם רופא לפני הפסקת הטיפול בסימווסטטין ותחילת הטיפול בפלוקונזול. בברכה, כמאל

21/10/2009 | 16:49 | מאת: דנה

דוקטור תודה על תשובתך מדובר על LDL 159.1 כולסטרול 238 HDL 53 Trglycerides 130 אני מצטערת שלא נתתי לך את הפרטים האלה, האם אני צריכה לקחת תרופות מקבילות לסימבסטין?

21/10/2009 | 17:07 | מאת: דנה

תודה דוקטור אני מצטערת שלא הוספתי את הפרטים הנ"ל. אם תוכל לחזור אלי 159.1 LDL 185 Non LDL 238 Colesterol 130 Triglycerides תודה מקרב לב

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי