קלונקס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/10/2009 | 13:56 | מאת: אישה במתח

מזה כחודש וחצי אני סובלת מלחצים בראש, בחילות ותחושות לא טובות. לאחר בדיקות שונות שהראו שהכל בסדר , הופנתי לנוירולוג שאמר שכל שרירי העורף תפוסים והמליץ על נטילת כדור קלנוקס (0.5 מ"ג) במשך 10 ימים. אתמול כבר לא לקחתי את התרופה והיום שוב לא כ"כ הרגשתי טוב ורופא המשפחה אמר לי להמשיך בנטילת התרופה עד שאהיה שוב אצל הנוירולוג. השאלה שלי - האם התרופה הזו ממכרת? האם כעת אצטרך לקחת אותה כל הזמן? האם יכול להיות שלמרות שלקחתי אותה ובסך הכל היה שיפור, עדיין היו לי כאבים בעורף? אודה לכם על תשובתכם,

14/10/2009 | 12:30 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, התרופה קלונקס לא רשומה להתוויה זו בארץ וארה"ב, אך קיים שימוש כזה. אם תרופה זו תעזור לך, יכול להיות שתמשיכי לקחת אותה (אם כך יחליט הרופא), אין מניעה לטיפול ארוך-טווח. באשר להתמכרות, במינון כזה קרוב לוודאי לא יורגשו שום תופעות לוואי, אך יש להיזהר בהפסקת התרופה (צריך להוריד מינון בהדרגתיות). בברכה, כמאל

14/10/2009 | 15:03 | מאת: אישה במתח

כמאל, שוב שלום ותודה על תשובתך. יש לי עוד שאלה- האם יכול להיות שבגלל שהפסקתי ליום אחד את השימוש בתרופה , הורע מאז מצבי (ההפסקה הייתה רק ליום אחד ועכשיו אני שוב נוטלת אותה כבעבר). ביום הראשון לאי נטילת התרופה הייתה לי מגרנה חזקה, למחרת בבוקר הקאתי וכל הזמן היו לי כאבי ראש והרגשת בחילה. היום גם כן, הייתה לי בחילה והקאתי ומאז אני באנרגיות ירודות ומרגישה ממש חלשה. האם אלו תופעות הלוואי של התרופה? אודה לך על תשובתך המהירה בעניין כי אני ממש בלחץ ולא מבינה מה עובר על הגוף שלי. תודה רבה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי